vinhagga

2009-11-28 @ 22:20:19
ikväll är jag vinhagga hos sandra, min andra hälft. och hennes dator är en aningen envis så om dt fösvinner någon bokstav eller ord alt. meningar blir halva eller sitt ihop så ärdet int vinet som pratar utan enbart datorn som knasar. kanska kul ändå att sitta och skriva ett fylleinlägg, då kan det hända grejer :D. det är egenlign emot mina principer då jag helst inte skriver på fyllan ftersom det kan sluta med att man skriver sådant man kanske ångrar hehe, det kan mao sluta hur som helst! barbados i kväll på "prinsan", vi ska inte dit! vi slopar utgång och kramas hemma istället ;).

nä nu over and out och viktigare saker väntar.. typ

leklust och lite sugen på en tå

2009-11-26 @ 12:00:37

Min lillebror fyller år idag!

2009-11-25 @ 14:51:36
synd bara att jag glömmer ett hurra och sjunger som en kråka samt att bilden är åt fel håll, jag hatar repriser så det blev bara en inspelning! men håll i hatten och lyssna :D. det här är för dig samuel ♥ ! obs. endast utvalda vänner har tillgång till klippet :P


en liten nap

2009-11-25 @ 14:01:14

A nap is a short period of sleep, usually in the day time. Naps are frequently taken when one becomes drowsy during the day or otherwise wants to feel awake at a later period of time that day. It is common for small children to take frequent naps.

jag vill aldrig bli stor, för det är så skönt att sova lite middag, gärna och ofta. det har jag och lilla leo gjort idag, 1,5 timme slog vi ihjäl på kudden :D. vi vaknade av att ida kom in och väckte oss :P. sen var vi på en liten promenad, för jag var ju tvungen att prova hans nya overal. vi gick till lekparken och gungade lite gunga.

jag har tjuvpyntat lite jul här hemma också, ja jag vet att det är lite tidigt, men jag var bara sååå tvungen hehe.

over and out


seg och tidig morgon

2009-11-25 @ 07:36:45
fick inte sova som sig bör denna morgon heller! får väl blogga lite för att fördriva tiden då, medans lillen äter lite frukost på tu man hand :D, lite kladdigt men vad gör det :P. vad händer idag då? vi får se, jag ska bara slappa, kanske blir ett och annat blogg inlägg också. har ju utlovat lite bilder så det kanske jag lägger ut till kvällen.

strax tillbaka

jagleveråsåskönt

2009-11-24 @ 21:33:44
jag lever! jag har vaccinerat mig och ja, jag lever mot alla odds! det där med odds är faktiskt väldigt intressant, jo men det är det! det finns en formel för hur man räknar ut ett odds, så det där med att spela på oddset kan man ju då som sagt räkna ut. jag ska berätta om denna finurliga formel någon annan dag, nu ska jag prata om influensa! det var inte bara jag som tog vaccinationen i dag, leo fick vaccinera sig med för den delen, vilket jag inte var beredd på när vi kom till sjukan. men han tog det som en man (läs barn) och grät en så där lagom stor tår och sen var det bra, inte har han blivit något sjuk ännu heller så livet är lätt än så länge :P. själv har jag inte kännt av några som helst biverkningar, skulle vara de där lätta domningarna i armen som känns mer som en överansträngd träningsvärk-det går väl över snart. varför ska det vara sådant ståhej kring det här med svininfluensan, jag tror inte att det är så farligt som alla säger och som medierna beskriver i tidningarna. inte värre än någon annan ny influensa i alla fall. här kommer min (konspirations)teori, regeringen har bestämt att vi ska importera ett nytt vaccin mot den nya influensan, någon dör, några personer hamnar i konstgjord lunga, kalabalik utbryter nu skall alla vaccinera sig för att "skydda andra" (vadå ska man inte vaccinera sig för sin egen skull då eller?), kalabaliken lägger sig något, nu är det inte längre kö tll vaccinet, regeringen vill inte ta tillbaka vaccinationsåtgärder för att hamna i dålig dager. visst är det bra med ett vaccin som kan och förmodligen kommer att rädda liv. men det själva hysterin kring allt som har med grisjukan att göra som jag blir så himla irriterad över för om vi säger så här: alla i sverige skall ta ett vaccin som kan skydda mot svininfluensa (notera kan, inte utlovad 100% säkerhet), vi lägger ut all information om vaccineringen, upplyser allmänheten om allt som har med svininfluensa att göra i medier såsom dödsfall, sjukfall, antal vaccinerade och vice versa. det är ju som sagt inte (vad jag har hört) fler som dör procentuellt sett i denna influensa än i en vanlig influensa, det är bara det att allt kring själva influensan blir vi upplysta om och därmed uppmärksammade. och vi människor är till naturen rädda för sådant som är okänt för oss, det är vi för att vi vill till alla medel överleva, det vill säga det är en ren överlevnadsinstikt att känna rädsla så det är inget som är ovanligt, men varför göra människor rädda i onödan!?!

nu över till något mer uppmuntrande. jag fick en ansiktsbehandling på en skönhetsalong i dag som jag varmt rekommenderar, det var mammakväll på öppethus och då fick vi mammor förmånen att prova på en spabehandling. åh, det var så underbart och nu har jag en hy som känns som en len babystjärt! under väntetiden fick alla vänta i relaxrummet och där väntade en härlig och uppfriskande fruktbuffe, det var gött det!



nä nu börjar det grusa sig i ögonen, dags att hälsa på john blund? som förövrigt fyller 50 år i år, de ni, här är man allmänbildad till tusan :P. puss och godnatt

längtar till i kväll!

2009-11-24 @ 08:32:25

ikväll ska jag få en skönhetsbehandling! ska bli så underbart :) som jag längtar. men först ska jag ta en tur och få den där antigrissjuksprutan :P . då får man väl se om man lever i morgon eller har några konstiga biverkningar, som om jag inte är konstig ändå haha.

tog en långpromenad i går, den andra på två dagar, känner mig otroligt stolt att jag tog mig iväg då det regnade om varannat. men det hindrade inte mig, på med galonstället bara och iväg med barnvagn och hund i högsta hugg! vi gick en rejäl tur runt säljan, det tog väl en sisådär 2,5 timme, puh vilken pärs.

nu till viktigare saker, dricka kaffe till exempel


"om det här är en drom, vakna inte mig"

2009-11-21 @ 20:27:29
åh vad jag älskar livet! vaknade idag kl 12.00(!), jag älskar dig mattias för att jag fick sova! fick en rejäl sovmorgon kan man väl lite så där lagom säga, skäms faktiskt lite för att jag fick sova så länge men det var fan så skönt! efter att ha sovit bort nästan halva dagen, som förövrigt bjöd på solen som har varit så frånvarande över sandviken i några veckor :(, så bestämde jag att jag och leo måste ta en liten promenad den lilla tid som var kvar innan solen bestämde sig för att dra sig ned över horisonten. det blev lite längre än en liten promenad, typ så där tre timmar var vi ute och gick med hunden!! nu är jag bra trött, men nöjd, för nu kan jag unna mig lite mer naturgodis med chokladöverdrag :P. träffade sandra på vår powerwalk, hon är ju bara så fucking underbar den bruden! i lööve you! vi pratade lite skit och hundarna fick leka en lite stund innan marschen hem, kändes då som om benen var av bly men det gick med lite vilja, hade ju inte något val heller för den delen. väl hemma blev det en helmassa mys med lillparveln! helt underbar har du varit ikväll lilla leo, mamma älskar dig! kan inte alla dagar kännas så här underbara!? måste citera reza ur idol "om det här är en drom, vakna inte mig", så känns det idag, det är kärlek det ♥. nu sitter jag här i soffan, ensam (lillen sover och gubben är på jobbet), men det är sååå skönt! jag får ha datorn för mig själv, jag får titta på vilken kanal på tivo som helst, jag får ha mitt godis i fred, nu är det njutning på hög nivå.

veckan som gått har kantats med det gamla vanliga, men jag har verkligen inte haft tid att blogga något, jag ska bättra mig till nästa vecka. då tänkte jag också försöka ta lite bra bilder som symboliserar min vardag, kul va :D.

hörs då

helgen avslutas med ett argt blogginlägg!

2009-11-15 @ 20:48:32
om man inte har tid för ansvar skall man inte ta ett ansvar! är så förbannad efter att ha snackat med en ekonom för ett företag som omplacerar hundar. anledningen till vredesutbrottet är att jag vid adoption av vår hund skrev på ett avtal där det ingick en veterinärbesiktning oavsett om jag gjorden den själv eller om den gjordes av adoptionsbyrån. jag bestämde mig att jag ville göra den hos en oberoende veterinär i min region och det gjorde jag och skickade in de papper som behövdes till organisationen som omplacerade vår hund för att få tillbaka mina omkostnader. jag adopterade min hund 27 juli, jag har ännu inte fått min pengar och nu förhalar organisationen detta ytterligare! efter ett samtal med ekonomansvarige för företaget fick jag tillsvar att; "jag har så mycket att göra, jag är ensam ekonom och till det ska tilläggas att jag har 20 hundar att ta hand om, men jag hoppas att jag kommer att ha tid att sätta in pengarna om papperena är i sin ordning" om de inte är det då svarade jag? "då sätter jag inte in några pengar" säger hon. jag frågar om hon kontaktar mig i sin tur i sådana fall? "nä, då väntar jag tills du kontaktar mig igen". fy fan vilket sätt att hantera sina ekonomi! och vilket sketet sätt att behandla människor som har för avsikt att hjälpa deras hundar till ett bättre liv och när man dessutom ingår avtal som i sin tur beskriver tydligt att utgifter för veterinärkostnader skall ersättas. jag får väl hoppas på det bästa, men det känns surt att det ska ta sådan tid, och det sa jag till henne. jag ska tillägga att jag också talade om att jag skulle kontakta polisen om jag inte fick mina pengar snarast. då blev hon sur på mig :P. det får hon väl gott vara då, men jag blev verkligen skitförbannad. enda från start har det varit strul med denna byrå, det har varit olika kontaktpersoner till och från hela tiden. hundarna vill de tydligen bli av med snabbt men tillhörande papper och övriga utlägg som man gör får man tydligen vänta på i evigheter!!!!!

nu har jag fått skriva av mina arga tankar! nu ska jag bara krypa ned brevid min älskade hälft och mysa resten av helgen ♥. gårdagen kantades ju av skvaller och ett och annat viglas så man är ju lite mör i kroppen ;), tack emma och sandra för en helmysig kväll! och tack sara och jonas (och lilla liam) för att ni kom förbi och svullade  pizza med oss :D


är man en dålig förlorare så är man

2009-11-14 @ 11:24:44

sitter i skrivande stund och garvar åt en massa youtubeklipp på dåliga förlorare. hur fan kan man bli så snevriden att man inte inser att någon annan tagit hem första plats!?!?

jag erkänner att jag själv är en dålig förlorare ibland, men det handlar först och främst om att jag vill vara bra på det jag gör, och att jag vid en förlust känner ilska över mig själv att jag inte lyckats bättre. jag är inte en person som lägger vikt vid att övertala någon om att jag har mer rätt än någon annan om jag vet att jag har fel, men vissa personer vet tydligen inte var man ska sluta.

kolla in det här klippet:

hon skämmer totalt ut sig moahahahaha!

åh jag längtar verkligen tills ikväll! ska bli så mysigt att få ha tjejerna här, mattias är bannlyst ner till källaren och vi kommer snacka skit i soffan. eller bannlyst och bannlyst, med lite eftertanke så tror jag egentligen att han går ned självmant :P. 

när vi ändå är inne och pratar om trollen (mattias alltså), så har han varit en aningen besviken på mig för att jag skriver så lite snällt om honom på bloggen. så därför följer en kärleksförklaring nedan, de som är trötta på gammalt sentimentalt kärleksdravel kan sluta läsa nu.

Att vi går i varandras fotsteg är föralltid det jag vill.
När jag faller vill jag falla i dina armar, om jag var starkare skulle jag ta emot dig, du är så underbart vacker och ger mig modet att försöka varje dag!
Dina ord glänser i mina ögon, och vi är en spegelbild av varandra dock så olika men ändock så lika.
Att älska dig gör mitt liv mer spännande och jag känner mig varm inombords.
Du lämnar kärleksfulla spår i mitt hjärta.....


som man bäddar får man ligga!

2009-11-13 @ 23:29:41
ja det var ju det här med att stänga dörrar, vilket vi tydligen inte är så bra på :P. nej, det är inte ytterdörren, nej det är inte toadörren, det är sovrumsdörren! alltid samma visa varje gång, är den inte stängd hoppar ida illa kvikt och lägger sig till rätta där. och inte är det på vilken sida som helst, utan det är på min jävla sida! fullt med hundhår och grus får jag ligga på inatt, blä! ibland tror jag att hyndan gör det för att reta gallfeber på mig, den första hon gjorde när hon flyttade in hos oss var att bita sönder mina nyinköpta sandaler, några dagar senare så bar hon min favorittröja till sin bädd och låg och snosade på den. nu förtiden nöjer hon sig med att bära en sko till sin bädd (notera att det alltid är mina skor) och vet hut då jag nog aldrig har blivit så förbannad som när hon bet sönder sandalerna! därtill skall tilläggas att hon har gnagt sönder tre koppel, haft sönder en ungsform, rymt, bajsat och kissat inne, spytt inne, listan kan göras lång. nu till sist har hon hittat ännu ett sätt att göra mitt liv surt :P, genom att ligga på MIN sida av sängen när jag minst anar det. shit också, varför ska man bli så fäst vid de små liven, älskar vildjuret ändå ju.

en återblick på kvällen gör mig nog gladare och den har varit helt underbar! kom hem till sellström/wiberg som hade gjort (eller jonas hade tillagat faktiskt!) en helt fantastisk fetaost-soltorkadtomatfylld kyckling inlindad i parmaskinka, till denna fick vi potatisklyftor och en grönsallad, såååå sjukt gott! vi fick efterätt också :), och den bestod av saras egengjorda vitchokladmousse med mixade hallon, helt gudomlig! fick receptet så de där 1 kilo ned kommer snarare bli 10 kg upp nu *asg*. det blev dock en tidig kväll då vi had emed oss lilla knytet♥ som somnade i mitt knä under idol. men gubben nöjde sig inte med det när vi kom hem så han gick över till grannen för att ta sig en sängfösare, jag kan se det framför mig. två lagom tjocka gubbar med varsin grogg, jag vet att ni tänkte whiskey men här på grusåsgatan dricker vi faktiskt grogg, det är grejer det! med varsin grogg i handen struttar de runt och drar samma gamla vitsar och garvar likt förbannat lika mycket åt dem nu som då.

ne nu blire en säng full av hundhår och grus som väntar och som jag längtar (med ironi i rösten)

That's all folks!


fredagsmys

2009-11-13 @ 10:54:18
vaknade kl 06.00 idag av att leo inte skulle sova något mer :P. jag sover alltid så dåligt när gubben jobbar natt, det känns liksom mer tryggt att ha honom snarkandes brevid i sängen om nätterna. statistiskt sett så händer de flest arbetsplatsolyckor på nätterna och det känns ju inte så betryggnande att ha i bakhuvudet när han sticker iväg till jobbet kl 21.30. ibland så känns det som en förbannelse att ha läst till personalvetare, man blir lite lätt skadad och tänker mycket och ofta på allt som man tidigare läst om i plugget. allt detta går att associera till både arbetsliv som privatliv, en gnagande oro mao. jag minns så väl när vi läste om psykiska sjukdomar och åkommor, det var lätt att tro att man både var schizofren och hade borderline, nu har jag ju naturligtvis inte det (förhoppningsvis), men alla människor har väl någongång i livet kännt sig emotionellt instabil (borderline) eller om man är riktigt trött så kan man få ett desorienterat tänkande (schizofreni). det är verkligen såå intressant med psykologi och hur vår mentalacentra fungerar.

nåväl, slut på psykologilektionen för denna gång och återkomma till lite fredagsmys. ikväll ska vi till familjen sellström/wiberg och käka mat! det ska blir så underbart att få träffa sara, nu var det allt för länge sen sist. helgen kommer inte att sluta där, för på lördag ska vi frossa i pizza (!), vilket jag inte har gjort på en månad! det resulterade i att jag gick ned 1kg :D. tony, sandra och emma ska komma förbi och mysa med oss, och nog ska det slinka ned ett glas vin eller två med ;) jihooo!

ne nu måste jag ta av potatisen från spisen! hörs då..

måndagsbarn

2009-11-09 @ 12:31:34

måndag, första vardagen i veckan, vilket mer betyder att det är långt kvar till helgen och allt det där vad fredagsmys innebär. helgen spenderades åt att bekanta sig med brors långväga gäst, sofie, och hennes norrländska dialekt. hur sjukt skönt (på norrländska:schjuuuukt schööönt) är det inte med norrländska egentligen? det är nog den mest originella och underbara dialekt som finns, om man bortser från den breda göteborskan, där schjuukt schööönt kantas med jorovars, je ma o da, bakanför, framanför och paltkoma. det är grejer det! framförallt vid en jämförelse av våra olika dialekter så låter norrländskan kanske än mer exotisk än vår trööööökiga dialekt där vi nästintill brääääker fram meningar. det märks att brosan är förälskad i denna sköna norrländska i allafall, det märks tydligast på hans minne. ni har väl hört uttrycket minne som en guldfisk, multiplicera det 100 ggr så är det min bror uppidagen :P. i lördags skickade jag honom att handla, han glömde titta på lappen som jag noggrant skrev till honom, vi fick äta tacos utan sallad! i söndags vaknade han och norrländskan bakis, och han hade glömt att han inte hade glömt plånboken i jackfickan, och vilken ångest killen hade tills han insåg att den hade legat där hela tiden! sandra och tony var förbi och fikade på fredag kväll, och jag insåg att vi ses ju alldeles för sällan, jag och sandra. hade saknat henne, kände jag, ja ja och tony också men bara ytterst lite :P. ne nu måste jag till mer viktigare saker...take care


en deppig dag?

2009-11-06 @ 12:21:01

idag vaknade jag av att leo drog mig i näsborren, aj aj aj, det önskar jag inte ens min värsta fiende. eller jo det kan jag nog göra ibland kanske för det är ju inte det värsta som kan hända precis :P. jag hade ingen ork att göra någonting idag typ bara att deppa ungefär, men efter många om och men och dåligt samvete så åkte vi i alla fall ned till öppnaförskolan. väl i hallen så möttes jag av den snälla tanten som är ansvarig för öppna, och en mamma med två barn som jag inte kände igen. snälla tanten frågade var vi hade hållit hus då vi inte varit där på några gånger nu, och jag svarade med att leo har varit sjuk eller så är det tänderna, mumlade jag. mamman med de två barnen tittade förskräkt på mig. jag kunde nästan se hur hon tänkte; svininfluensa!! jag betonade tänderna igen men högre denna gång för att poängtera att, jag minsan inte tar med mig ett sjukt barn till öppnaförskolan, speciellt om jag misstänker influensa. men mamman med de två barnen hade nog redan bestämt sig för att det var;svininfluensa(!) och försvann snabbare än kvickt med de två barnen i famnen! den snälla tanten däremot, tyckte att jag gjorde helt rätt som kom dig fastänn leo fortfarande är snorig, "för vadå, han måste ju få komma ut och träffa andra barn och leka lite" svarade hon så där snällt som bara hon kan göra. 

vad är det med folk och svininfluensa!?! vad jag har hört om denna sjuka är att de som visar symptom på svininfluensa inte insjuknar värre än som i vanlig influensa. det kan ju vara väl jobbigt men inte behöver det bli en sådan hysteri. visst är det så att ett antal människor har dött i grissjukan men det gör ju människor av vanlig maginfluensa, vätskebrist etc. och det dör fortfarande människor i afrika varje dag utav svält. jaja, nu vet jag att ni tänker att jag kommer att bli en sådan där mamma som drar den där gamla visan om afrika för mina barn. det kommer jag att göra och jag skäms inte över det! det är ett gammalt och beprövat trick som fortfarande fungerar, varför ändra på det? 

usch jag får nästa lite ångest när jag har varit på öppnaförskolan. det är verkligen jätterara mammor och pappor där för det mesta. men sen har vi de där riktiga "pretto" föräldrarna, som verkligen är överbeskyddande och tillåter ingenting för sina barn, det kan vara allt från sötsaker till leksaker. blir så jädrans trött på det ibland. visst kan jag också bete mig överbeskyddande, leo är ju mitt allt. men jag är nog rätt så tolerant i mitt sätt att vara, med det mesta i alla fall. undrar om det har med ålder att göra, min teori är att ju äldre småbarnsförälder desto mer överbeskyddande. kan jag ha rätt? jo men visst kan det vara så att människor som skaffar barn senare, har mer erfarenhet om livet i den bemärkelsen att de är rädda om livet, de är mindre tålamod i den bemärkelsen att de midre toleranta för rätt och fel mfl. med det menar jag inte att de är sämre föräldrar, allt är relativt, det är nog snarare så att viljan och tron om att man är en bra förälder gör människor till bra föräldrar. men varför ska det är det där gnagande dåliga samvetet alltid att förfölja oss bra föräldrar?

nu har jag fått deppa lite, tanks for listening


dagar av tystnad

2009-11-05 @ 14:45:24
idag snöar det i sandviken. fick hög lust att skriva av mig lite efter några dagar av tystnad. inte för att det har hänt så mycket under dessa dagar, ni vet det gamla vanliga: byta blöjor, städa, torka kräk, städa, tvätta osv. kaffet har kokat färdigt nu, bäst att jag tar mig en kopp innan jag för skrivkramp eller något :P. aaah, inget går upp emot en nybryggd kopp kaffe med mjölk såklart, underbart! det som hör till det mer ovanliga är att jag idag har gjort helt egna kåldolmar, så jäklars gott det var! jag gjorde för ett helt kompani så nu har jag hela frysen full om jag blir sugen på RIKTIG husmanskost. känner mig riktigt husmorsaktig nu. mattias rymde fältet, han tyckte inte han kunde vistas innomhus, han säger att han inte tål lukten. jag har väl berättat att min karl hör till den där gamla sortens grovarbetare från 1700-talet, då grönsaker inte hade hunnit blivit populära i sverige. han är uppväxt på kött, potatis och brunsås. men det är inget som han skulle laga till själv såklart, utan när han tänker gourmet, så gör han felix pyttipanna ellet mamma scans köttbullar. inget fel med det, men visst är det så att man ibland vill ha det där lilla extra och då kan det hamna en gurkskiva eller två på tallriken. ne men skämt och sido, han är duktig på att laga mat men det kan sitta långt inne ibland.

varför heter det föresten kåldolme? kål kan jag ju fatta eftersom det är en inrullad ris- och köttförsblandning i vitkål. men vad fan kommer ordet dolme ifrån, det ska jag fördjupa mig i nu! och nu har jag fördjupat mig och jag måste göra er besvikna (för det blev jag), det är nämligen så att dolme är ett samlingsnamn för alla rätter med en ris- och köttförsblandning, det var verkligen inte mer spännande än så jag hade ju förväntat mig en jättelång historia om dolmarna ungerfär som romarna.  men det fanns ju fler betydelser av dolme *skratt* och det var bland annat en medeltida gravsättning, flythjälpmedel och det sista behöver jag givetvis inte ens nämna, eller!?! det är i vilket fall ett mindre fint ord på en maträtt tycker jag!

over and out!

RSS 2.0