alla helgons dag

2009-10-31 @ 15:22:53
idag har vi varit nere på stan och köpt lite julpynt :). ja, jag vet att det är långt kvar tills jag får sätta upp detta men det kändes bra ändå att få lite tidig julkänsla! köpte ett par nya gardiner med, men jag vet inte om det passade så bra, kanske blev lite tantvarning över dem, vi får helt enkelt se vad gubben säger när han kommer in. observera att han kommer säkert inte ens se att jag satt upp dem ännu :P. ni vet ju karlar...*suck*. väl nere på stan köpte vi också gravljus som vi ställde i minneslunden, så vi har också tänkt på våra avlidna släktingar, det kändes lite sorgligt i hjärtat. lite kuriosa; man trodde att de döda i samband med sommarens slut och vinterns början återvände hem och behövde vägledas med ljus och eldar, vilket lever kvar i den moderna seden att tända ljus, smycka och vaka över anhörigas gravar för dem som inte visste det. lite besviken är jag ändå att det inte har varit några skitungar här som gjort "bus eller godis"! jag sa till mattias att vi måste köpa godis som vi kan ge till dessa om de ringer på dörren, han kontrade med att tala om att vi har en stor fruktkorg hemma minsann och att ungar äter ju så mycket godis ändå. då slog det mig hur lik han är min kära tjocke far, för samma sak hände faktiskt för många herrans år sedan då det kom påskakärringar och knackade på dörren på kungsforsvägen 62. dessa barn hade ju förväntat sid en stor näve med godis, men farsan HAN skulle minsann inte låta barnen besudla sina nya mjölktänder med hål, så han smög ned ett äpple till varje unge som kom förbi. sen stod han i fönstret och gottade sig åt barnens besvikelse när det kikade ned i påsen och till sin fasa såg inget mindre än, ja just det, ett äpple! han är inte så rå som det låter, måste ju tillägga då att han har diabetes och köper aldrig godis så då fattar ni nog varför han la dit ett äpple.

nu när vi ändå är inne på farsan kan jag ju tala om att han har avlivat katten litil. den katten måste nog ha blivit över hundra år! nja kanske inte direkt hundra men nästintill, och mer seglivad katt än så kommer nog aldrig att finnas. han hade ju en till katt för några år sedan och den katten hette nisse, vilket radarpar de var, nisse och farsan. tror att det var med sorg i hjärtat när han var tvungen att ta bort honom då han hade blivit attackerad av något vildt djur. han kom bara hem och sa "nisse är dö". denna gången var det nog mer en befrielse när den andra katten togs bort, för det enda han sa var "nu djävlar ska jag int skaffa nå mer djyr" (med finsk brytning). och jag vet att han inte kommer det heller, farsan är nog en av de mer bestämda karlarna som går att hitta, eller så är det hans finska påbrå som gjört(?).

nu till mer viktigare saker, lillskrutten vaknar...

the girl is back in town (läs byhåla)

2009-10-29 @ 14:27:43
jaha, då var man hemma igen då! skönt att ta sig hem innan värsta kvällsrusningen, klockade tiden och var hemma på 1 h 47 min med en genomsnittshastighet på 105kmh hehe. suselidus var lite nervös nu på morgon då hon lyckats komma på en intervju till ett lärarvik, lycka till gumman! jag hittade en overal i strl 80 till mitt lilla troll på åhlens city igår, för tillfället är den väl lite stor men han kommer ju att kunna ha den till vårkanten. tyckte att jag också behövde skämma bort mig lite, igen, så jag piercade öronen. så nu kan jag stoltsera med fem hål i öronsnibbarna, fattas bara feta tatueringen på ryggen, som jag längtar tills jag får råd med en taggning. allt som allt gjorde vi stan på en timme och trettio minuter och väl hemma var vi, i alla fall jag, så trött så jag slocknade på soffan. resten av kvällen blev det mys för hela slanten. såg en helt ok film med, tror att den hette city of ember. handlade om en stad under jord efter jordens undergång som höll på att rasa ihop, typ. sci fi på hög nivå, eller så inte :P. en skön rulle att titta på när man inte har något annat för sig, är bakis, eller bara vill ha lite mys. 

må ju säga att köra upp på garageuppfarten här hemma kändes fantastiskt underbart, där står min älskade hälft och väntar, plus att han hade gjort mat så inte behövde jag eller leo vänta på det heller. ida var överlycklig över att se sin matte och lillebror förståss ;). nu ska vi ta igen oss på soffan en stund, sen blir det väl vardagsbestyr igen som väntar. jag vill egentligen inte känna efter men jag tror systeryster har smittat mig med sin förskylning :P. vill inte bli sjuk nu!

med stockholm i mitt hjärta avslutar jag bloggen för idag

uppdateringochnydesign.nu

2009-10-28 @ 22:24:52
leo sover, jag och sanna glor på tivo. ska åka hem i morrn, borta bra men hemma bäst brukar man väl säga. ska bli skönt att komma hem till min andra hälft som vid det här laget är full på starkbärs :P. lillörda i viken och det är tydligen mulligans som gäller ikväll. hoppas föresten att ni gillar den nya designen på bloggen, hittade en stilmall som jag tror jag kommer att trivas med. bara den inte fuckar upp nu då, för den andra, lite enklare mallen som jag modifierat lite blev ju helt psyko och lackade ur på mig så jag fick ge upp den. jag är ju som sagt inte den vassaste datahackern på nätet, om jag säger så.

take care så länge, nu blire mys för hela slanten.

sthlm news och brunt vatten

2009-10-28 @ 10:20:53
uppdates från sthlm dårå. har upptäck till min fasa att det har blivit något knas med bloggen!! ni får stå ut med detta tills jag hittar någon htlm-kung som kan hjälpa mig då jag själv inte är riktigt haj på detta. upptäckte brunt vatten ur kran i morse, så jäkla ofräscht!

igår träffade jag brudarna från ö-sund påett fik som heter stockholm-kaffe med mjölk eller något åt det hållet! det var så himla mysigt att se dem igen ♥, det känns som evigheter sen senast. fick även träffa susannas underbara kompis louise. denise slog i alla fall slag i saken och bokade in en helg i stora sandviken, grusåsgatan ala där det händer. älskade tess ska också följa, så sista helgen i november då är det girls night out, någon från viken som vill hänga på!? karolina fick jag inte riktigt prata med ordentligt då hon satt och virkade på en barbapappa, hur fan virkar man en barbapappa!?! den skulle bli klar idag, så det var därför hon var helt hypnotiserad av detta rosa ludd som faktiskt böjade se ut som något när vi var tvungna att tänka på refrängen. och linda hon pratade på som aldrig förr, jag vet att du kommer att läsa detta och jag lovade ju att var snäll så jag ska inte skriva något elakt ;). men för det första så finns det ju inget elakt att skriva om dig heller, förutom att du kanske pratar så förbaskat mycket att man hinner knappt processa allt i hjärnan, och det är inte så lätt att följa med i svängarna..jag är en slow thinker :P. och det tar längre tid att tänka nu när man har fått barn, vilket ibland kan vara till en fördel men som snabbt kan bli en nackdel. dagen skall tillbringas i butiker nedåt stan, ska gära ett nytt försök att hitta en overal till lilla knytet, vi var ju i barkaby på outlet igår men det resulterade i en present åt mattias, och jaaa en present åt mig också hehe. jag och sus avslutade shoppingturen med att käka ceasarsallad på ikea och vi avslutade kvällen med en gudomligt god soppa. sus och ola har tydligen hittat receptet på tasteline så nu blir det att hitta nyttiga recept och kanske ta tag i de här graviditetskilona som sitter som vitmossa på västerhällarna. ok, det blev ett par glas rödtjut också men det hör sthlm till!

jipikajej, hörs då!

spektakulära rymningar

2009-10-23 @ 22:47:23
jag känner vilddjuret i mig, or is it the dog "so to speak". ida rymde igår igen, ja hon rymde, vår dörr har fått en tendens att öppna sig, vilket medför fler spektakulärar rymningar från vår rymningsbenägna hund. vad är det som då gör att hunden rymmer? personligen så tror jag att det inte har med lydnad att göra, utan förtroende och tillit, har hunden tillit kommer den tillbaka efter sina eftersökningar. vår ida är ofta lös med oss i närheten utan att sticka all världens väg. det var nog mer så att hon kom på något annat mer spännande då dörren stod öppen och tänkte "aha, dörren är öppen och det är ingen som säger åt mig att inte gå ut igenom den, bäst att jag tar en liten titt utanför och ser vad som finns där" och det gjorde hon. när vi insåg missödet var det redan försent så det var bara att dra på sig skorna (nä inte de som redan var fulla med hundskit). väl utomhus var det mörkt och kallt, var skulle jag börja, hon har nog inte hunnit långt, tänkte jag och började sakta gå genom kvarteret skrikandes med gäll röst "IDA". hon syntes inte till och jag började bli mer och mer desperat. efter 45 minuter utomhus var jag tillbaka på "ruta ett" och det kändes vemodigt att gå in utan hund, så jag stod utanför i några minuter och skrek efter henne. då(!) hör jag något som rasslar till! ser mig bakåt och där, under släpkärran tittar hon fram. hon ser ut som "är matte arg mån tro", nej det var jag inte, bara överlycklig att få gå in igen så jag sätter mig på huk och kallar på henne. hon studsar fram som en kanin hög av lycka på morötter. vi går in, thats it tänker jag och somnar gott den kvällen. när morgontimmarna börjar smyga sig på vaknar leo hostig och ledsen "mamamamamama", jag kliver upp och går in i hans rum, tar upp honom i mina armar och då slår det emot mig "bajslukt". jaha sömndrucken som man är vi denna omänskliga tid så går jag motvilligt in i badrummet och ska göra ett snabbt byte. men det var ingen bajs(?), jaha han har ärvt den där fräna pruttdoften av sin far tänker jag innan jag lägger mig ned. men leo vill inte somna om, så jag tvingar upp mattias och väl när han är i vardagrummet hör jag honom "vad i helvete, det ligger hundskit här", jag somnar. hela morgonen har ägnats åt att torka hundspyor och springa över vägen in i skogen så att vovven har fått göra ifrån sig (the big no 2 all time long). magsjuka sa veterinären så nu får hon fasta. men jag tror att hon klarar sig, vad är det man brukar säga "som man bäddar får man ligga", måste tillägga att grannen hade kastat ut älgrens ute i skogen som vem vet hur mycket hon fick i sig av skiten under 45 minuter. men vi har en hämnd på gång (gapskrattar elakt, moahahaha), grannsämja vad är det? men men börjar ju bli van vid dogshitblues vid det här laget :P

en annan tillsynes intressant grej, från en sak till en annan, är att jag i alla blogg inlägg lyckas skriva som en analfabet, jag hoppas att ni står ut med mina fel och brister....nej, inte som en analfabet, googlade precis uttrycket och det har med läskunnighet att göra och läsa det kan jag ju, det är bara det här med skriften som blir knasig ibland, så det rätta ordet är dyslexi. kanske dags för en stavningskontroll på bloggen :S.

morgondagen kommer att gå i hårdrockstema "rock n roll baby"! vi ska till mcklubben i sandviken och rocka loss! det ska bli skoj och hänga med en massa skäggiga mcgubbar med ölmage, och det säger jag inte med ironi i rösten, det ska verkligen bli asroligt, men annorlunda...mycket annorlunda, än vad jag är van vid. ni ska få bli uppdaterade om saken senare....

nu till mer viktigare saker, kanske huvudet på kudden till exempel!


(There is a) Dogshit on my shoe

2009-10-20 @ 17:48:25

I woke up this morning and I got out of bed
I opened the window to clear my head
I opened my eyes and what did I see
A steaming dog turd staring at me!

I've got the dogshit blues
I got some on my shoes
Well they can't be beat
I've got some on my feet
I can't get away from the Dogshit Blues

I opened the door and guess what I saw
Dogshit lying all over my floor!

I've got the dogshit blues
Well I've got them on my shoes
You know they can't be beat
I've got some on my feet
I can't get away from the Dogshit Blues

(I said "sit" dog, not "shit")

Ohhhhhhhhh...dogshit, dogshit blues..repeat to fade...



ni fattar vinken va!?!?mina nya skor, jag tror jag döööör!

 

dubbelmoraltant med samveteskval

2009-10-20 @ 12:26:39

gjorde något igår som jag lovat mig själv att inte göra. jag lade ut min blogglink på facebook! har i ett tidigare inlägg i bloggen sagt att jag aldrig skulle göra reklam om min blogg, men de orden är ett minne blott ;). så nu är min oannonserade blogg ute i den offentliga sfären. fick också lite samveteskval för detta då jag med nogrannhet vill ta tillbaka tidigare utlägg om, jag citerar, "vissa gör reklam på facebook". vill med detta förtydliga att jag inte alls menar att jag tycker att det är dåligt att göra reklam för sin blogg, så orden skall i stället lyda "många gör reklam på facebook" eftersom detta låter mindre negativt. dessutom så är det otroligt vilken genomslagskraft reklam har! jag har gått ifrån obetydliga 2 (läs flitiga och duktiga) läsare till 24 som snabbt sjönk till 10 läsare hahaha. ni kan fethajja att jag kommer att lägga upp reklam fler gånger, ellerhur!?

morgonen har förflutit, i vad jag skulle kalla blixtens hastighet! jag och leo klev upp efter många stånk och stön klockan 07.00. det var väl lika bra tyckte åtminstånde han :P. det tyckte inte jag, men klev upp i alla fall till mitt förtret. vi badade, och medans jag gjorde andra bestyr efter bad roade han sig med att ligga och se på bolibompa. sen blev det en tur ut med barnvagn och doggelito. klockan hade nu hunnit blivit 09.30 (!), och vi som skulle vara på öppnaförskolan kl 10.00. vi kom i tid. varför har jag inte varit där mycket mera (?), måste jag ju fråga mig då leo tyckte det var hur roligt som helst! han lekte som aldrig förr med två andra barn i en lekpöl, dessutom så lyckades han ta sig fram några kryptag vilket inte har hänt tidigare. vi ska dit igen på fredag! "lilla" ida hade inte heller tagit sig för att bita sönder något under tiden vi varit borta, vilket hör till ovanligheterna, så dagen har varit otroligt bra hittills. eller har den det? den började ju lite knakigt med att min älskade karl knappt tog sig upp ur sängen (han jobbar förmiddag så klockan ringer väckning kl 04.47 typ). jag hör hur hans klocka ringer och det gör leo med, så jag börjar skruva på mig och det gör leo med, jag blir nervös och leo är snart vaken. till slut lyckas han stänga av alarmet, leo har inte vaknat. gubben ligger kvar och jag hinner tänka, nu somnar han om, innan jag somnar. jag vaknar igen av att gubben får ett sms, nu börjar det koka i mig. gubbjävel, kliv upp ur sängen tänker jag men hinner inte säga ett ord föränn han kastar sig ur sängen med ett vrål "men vad i helvete". leo vaknar inte nu heller (gudskelov!). det knackar på dörren och gubben springer dit sömndrucken i kalsongerna för att släppa in grannen som står och väntar med cykel utanför. om jag säger så här så kanske de flesta förstår vad som hände sedan, bilen var borta och cyklarna står kvar på garageuppfarten :). detta är min älskade karl i ett nötskal :P! 

jo och dagen är och har varit fantastiskt bra!

"det ska va gött att leva annars kan det kvitta"


nysnö

2009-10-19 @ 11:08:09

fullspäckad helg, och hur lyckad som helst! syster och sambo var här och hälsade på och vi har haft mys pys hela helgen. lördagen gick i gamla minnenas tecken och det var sååå otroligt roligt att träffa alla gamla klasskamrater. dansade bland annat bugg med lollo som har gått och blivit värsta danskungen hehe, fick också en sju helsikes massa förslag på kvällen om vad jag skulle kunna skriva om i bloggen, men dessa var ju som bortblåsta på söndagen :P. söndagen spenderades åt att plåstra om skavsår, skallebang, skavsår, magsår..sa jag skavsår och med massa mys i soffan med son och gubbe, sus och ola åkte hem :(, kommer att sakna dem. måndag morgon, fick jag det jag längtat efter så länge, snöööö. äntligen kom det ett vitt täcke som lyste upp tillvaron. synd bara att det är plusgrader så någon riktigt vinter än har vi inte fått. i skrivande stund ligger leo och sover som en stock (tänkte skriva sover som ett barn, men hallå(!) han är ju ett barn), gubben jobbar fm så just nu är det endast jag och min kaffe! ida susar och snarkar hon med så det är njutning på hög nivå! 

några ord och/eller fraser som lyckades fastna under lördagskvällen var i allafall:
"kossan är rally-sally"
"siegheil siegheil, näää heliga birgitta"
"vi SKITER i våra vänner och dem som vi känner" (snapsvisan som spårade ur)
"jag har också blivit mobbad någon gång"
"jag saknar dem som inte kunde vara här"
"vi var väl inte precis guds bästa barn"
"världens bästa knädansare"
"den här jävla omvägen tänker inte jag betala för"
"vi skulle inte lämna varandra för en sekund, och ändå står jag här nu ensam"
"hörde jag en SKÅL"

skål då!


funderar

2009-10-16 @ 12:41:52

supermysigt att ha systeryster här, men kan ändå inte sluta fundera över obefintliga saker. exempelvis varför heter det "bakfoten" eller heter det "bakom foten"? ja men ni vet talesättet "nu har du fått det om..bakfoten". för inte har bakfoten något att göra med om personen i fråga har missuppfattat något? och finns det egentligen någon bakfot? måste undersöka frågan vidare, prata med min husläkare eller något. sen finns det ett antal andra talesätt som jag blir irriterad på såsom "förd bakom ljuset", "skynda långsamt", "morgonstund har guld i mun"..listan kan göras oändlig! inte fan står man bakom ett brinnade ljus om man har blivit lurad, inte fan går man långsamt om man har brådis (jag säger bara sthlm-tunnelbana i morgonrusning) och morgonandedräkten är för fan inte gjord av guld. men när jag tänker efter betonar nog den sistnämnda morgonstunden inte själva guldet i munnen och då kanske jag kan hålla med om det, även om jag nuförtiden har blivit en riktig sjusovare!

båda mina grabbar sover för tillfallet så det är lugnt och tyst! gubben jobbade dubbla skift så han kom inte hem föränn i morse, men han blir ledig idag istället så det känns skönt. men jag undrar jag när han tänker masa sig upp ur sängen. sus och ola drog till hofors och kommer inte tillbaka föränn på eftermiddagen, då blir det en tripp till valbo som planerna ser ut för tillfället. ska försöka hitta en festblåsa till klassfesten i morgon, ser så mycket fram emot att gå ut och shake the ass, det var ju ett tag sedan nu.

nä nu är det dags för viktigare saker igen....a tout à l'heure!


bajsblöja

2009-10-15 @ 21:14:09
öh *prutt*, jaha *prutt*, nä (bajs), blä bajs. så ser mitt liv ut för tillfället, hur många bajsblöjor har jag inte bytt idag!?!? nu får jag lite välbehövlig vila framför tivo i alla fall! men vad är det för skit som visas egentligen? mammas pojke, shit vilka pantade människor det finns egentligen :P och i slutet av avsnittet visade nog strippan izza mer än vad hon tänkte (var det inte hennes nippels som var på väg att poppa ut?). några till timmars väntan så är åtminstånde min allra käraste syster här! helgen kommer att bli fullspäckad, det är nämligen klassfesten på lördag. kanske inte så mycket att se fram emot egentligen, med tanke på att vi kommer påminnas om hur gammal vi börjar bli, det är ju 10 år sedan vi slutade 9:an. och kanske är det egentligen så att klassfesten är för de människor som "lyckats" åstadkomma något med sina liv? osså är det de andra som är de där vilsna själarna som inte riktigt har nått fram eller helt enkelt inte vet vad de vill bli när vi blir stor? vad är att lyckas egentligen? jag måste ju bara citera mig själv nu: "lyckan är inte målet, lyckan är att ta sig dit. visst ska vi ta vara på den tid som flyter oss förbi, är det tiden som flyter som gör att vi inte känner lycka? när vi har nått lyckan (läs målet), visst är det så att vi vill ha något annat då, så nog är det ändå tiden mot lyckan (läs målet) som är lyckans väg?". moahaha, vilket djup, var kom det ifrån? men allvarligt nog måste det ändå vara så att om man känner sig lyckad oavsett vad man har åstadkommit så bör man väl vara lyckad ellerhur, allt är ju relativt. jag känner mig lyckligt lottad, det är en sak som jag är säker på! jag har tak över huvudet och mat på bordet varje dag, ett jobb som jag tycker är roligt (för det mesta, "solen skiner hela tiden men ibland bakom molnen"  det beskriver mitt jobb ganska bra tycker jag), jag har en familj som älskar mig och jag älskar dem, det räcker långt för mig:)

snorunge!

2009-10-14 @ 17:53:46
ja det finns snorungar och så finns det snoriga ungar! jag har den sistnämnda :P. hur länge hade han tänkt att vara snorig då?? det rinner och rinner men verkar inte bekymra honom något, dessutom så har han börjat gilla snorälvan som ständigt rinner ner i mungipan *blä*. gillar barn snor, eller är det bara så att alla gillar snor men att vi vuxna har blivit indoktrinerade sedan barnsben att; vi inte ska peta oss i näsan, vi ska inte äta snor, vi ska inte peta snor under bordet (hm var kom det ifrån?). jag har problem att få torka bort snoret runt näsan på leo! nu har han tom börjat skaka på huvudet när jag enbart är på väg att hämta papper (för att torka bort snoret med). men jag har kommit på en idé för att lura honom! ja nu vet jag ju att ni alla tänker, fy vilken hemsk mamma som lurar sitt barn! men så är det ibland, ibland måste man dra vita lögner eller lura dem i fällan för att få som man vill, annars får ju de som de vill, och det går faktiskt bara inte. dessutom så vill jag ju inte ha en snorig unge heller!! ingen snorunge med för den delen. tillbaka till ämnet igen då, eftersom jag har en tendens att komma ifrån detta :P. jag lurar honom genom att smyga fram till hushållssrullen, dra försiktigt papperet så att det inte river (ni vet), och sen smyger jag, tyst som katten bakom honom och drar papperet under näsan...funkar hur bra som helst, he never knows when it strikes!

gjorde av med 500 kr på ikea för dem som undrar, nu över till viktigare saker!


satan i gatan vad kallt det blev nu då!

2009-10-14 @ 12:38:27

svin kallt ute nu! skenet bedrar verkligen med tanke på att solen skiner som aldrig förr :P. idag blir det en sväng till ikea, alltid lika spännade med tanke på att man aldrig vet vad man kommer hem med! bror ska följa och lilla leo förståss <3.

igår var det strömavbrott i järbo så jag bjöd över familjen taskila till oss och vi grillade korv i öppna spisen! det blev ett längre avbrott med städning kan jag ju också meddela då jag helt tappade intresset, man måste ha ett brinnade intresse för storstädning om man ska storstäda!

nu är det inte långt kvar till jag börjar jobba igen :(. två måndare sen är det slut på föräldraledigheten, men shit hur ska jag hinna med mitt obefintliga bloggande då :P? jag kommer att sakna leo varje timme, varje minut och sekund med för den delen! visst att jag saknar jobbet men tiden går ju så fort ändå, snart är leo stor kille och då kommer jag inte få mina snigelpussar längre. då kommer han att skämmas att gå på stan med sin mamma och förmodligen inte tala om för mig vad som händer i hans liv :,(,

i'll be back!


idag är en annan dag

2009-10-13 @ 15:34:18

idag började jag med storstädning, men det tar ju sin "lilla" tid när man bor i 128+115 kvm, så det gäller att planera. jag har börjat med den klassiska dammtorkningen, och jag har bara hunnit med övervåning än så länge. snart vaknar väl leo så det är bara att ta en lång, lång, paus för sen sover han inte föränn till kvällen. hann med lite pyssel också :).

jag och syster yster (som för övrigt kommer på torsdag kväll!!) hade en givande diskussion om det här med dammtorkning, värför i H dammtorkar alla svenskar efter att de har dammsugit?? det blir ju en massa nytt damm som hamnar på golvet när man gjort soprent på alla hyllor, bord, fönsterbrädor etc. ja ja, jag förstår i allafall inte vittsen med det, någon som kan försvara detta får gärna göra ett inlägg :).

eftersom jag börjar bli gammal måste jag ju också nämna något om vädret, vilket är helt fantastiskt underbart just nu! det är ett sådant där höstväder som man bara drömmer om, det kommer naturligtvis innebära en promenad när lillen vaknar. som ni ju alla vet så kommer ju hösten och vintern med det återkommande idédepressionen, ja men ni vet, den tiden då alla verkar "gå under jorden" och inte synas till föränn till våren. förutom de festprissar som verkar våga sig ut under de mörkaste timmarna under dygnet, speciellt på helgerna. nu är det både tyst och kallt, hörde föresten säkerligen den sista tranan igår lämna norrskogarna för lite semester nedåt medelhavet.. 

nedan följer min städlista

  • först bör man alltid plocka undan alla prylar som ligger överallt i hela huset, sen kan man forstätta med;
  • dammtorkning (plus eventuell vädring av lösaktiga prylar)
  • dammsugning
  • dammtorkning av golv
  • och sist men inte minst, städ av toalett (tänk om detta utrymma kunde ha en tendens att städa sig själv!)

nu vaknar lillen, seee ya!


idag

2009-10-12 @ 20:18:39

fick mina efterlängtade "snigel" pussar idag som jag har längtat efter dem! leo har varit sparsam med dessa och jag funderar ju givetvis om det var för att jag färgade håret för en vecka sedan, men det kan väl för sjutton inte ta en vecka för min son att känna igen sin mamma (?). var på god väg att slänga på en blekning så att jag kom i form igen men icke (!), vill ju vara brunett nu! baksidorna med att bli brunett igen efter tio år som blondin är ju som sagt få men det är kommentarerna från familjen som kan kännas tjatigt, vännernas är uppmuntrande men familjen*suck*, och då menar jag inte min sambo eller son (för han kan inte prata, ibland funderar jag på om mattias också fått tunghäfta för den delen :P). måste ju tillägga att jag är tvilling, inte stjärntecknet utan jag har en livs levande tvilling som också är brunett och det enda jag får höra är "gud vad lik du blev sanna nu när du färgade håret", visst hon är skitsnygg ingen tvekan där, men det kan ju vara roligt att se ut som mig själv för en stund! vill ju vara mig själv för en stund. 

lyckan är inte målet, lyckan är att ta sig dit. visst ska vi ta vara på den tid som flyter oss förbi, är det tiden som flyter som gör att vi inte känner lycka? när vi har nått lyckan (läs målet), visst är det så att vi vill ha något annat då, så nog är det ändå tiden mot lyckan (läs målet) som är lyckans väg?


skräckhästen

2009-10-11 @ 13:08:01
jaha då var det söndag igen, och det känns att det är söndag! gråtrist väder och soffhäng. lilla leo sover middag som en stock i sin säng och det brinner i brasan :). ida har återhämtat sig från gårdagen, vilket innebär att jag måste ju återberätta vad som hände. jag och sandra tog bilnycklarna och susade iväg till kungsberg för att leta svamp. vi tänkte att det också kunde vara en roligt för våra hundar att få tillfälle att springa lös och busa av sig lite. när vi hittat en hel del svamp och bestämt oss för att bege oss hem, ser vi en häst lunkandes vid vägenkanten. jag hinner tänka 'var är ida', då ser jag henne som i slowmotion springa emot hästen (av typ halvblod eller dyl), nu var det försent att fånga in henne. ida studsar och hoppar både fram och bakom hästen, samtidigt försöker hon tjuvnypa hästen i hasorna. nu börjar jag bli riktigt rädd, för hästen börjar bli nervös och trampar hårt och stadigt i marken i hopp om att träffa den irriterande hunden som ihärdigt fortsätter. rätt vad det är så får hästen övertaget och lyckas få till en klockren träff på idas bog, ida blir förskräckt och rädd och kommer framspringandes till mig med svansen mellan benen 'dumma hund, rätt åt dig' säger jag reflexmässigt men ångrar mig fort då jag ser hur blå hon var :(. lillstumpan, mår efteromstänidgheterna bra idag i alla fall, och hästen fick inga synliga skador. så går det när man har en hund som aldrig konfronterats med en häst tidigare och som säkerligen inte såg denna som mer än hamburgerkött :P.

IRL

2009-10-10 @ 13:32:06
i skrivande stund sitter min sambo och hånar mig för mitt dåliga bloggande! jag citerar "jaja jaha ska du också börja blogga, du och blondin bella". men det är ju för fan ingen som vet om att jag bloggar, jag är ju inte den som är den som gör reklam för min blogg som jag har sett en del göra exempelvis på facebook. facebook som förövrigt kallas för snokboken och nu för tiden behöver man ju inte längre träffa sina vänner IRL, när det finns både blogg och andra siter där man kan få ta del av andras liv :D. mer tid över till annat med andra ord :P.

inatt har jag fått sova i alla fall, det känns skönt! och snart skall jag och min vän sandra, ja vi träffas faktiskt IRL (!) ut i skogen med våra doggs, underbart! det är välbehövligt då båda våra hundar är riktiga vilddjur om de inte får göra sig av med lite energi. just nu kan inte vår IDA, blandras mellan labbe och staffe, ligga still utan ideligen försöker hon komma upp i knät och gosa och ideligen säger jag ifrån.

ikväll ska jag och sambon försöka oss på en ny orientalisk rätt :). jag börjar ana oråd, kanske ska vi beställa hämtmat istället. har jag nämt att sambon inte äter grönsaker, och som jag har förstått det så består det orientaliska köket främst av grönsaker och då är kött egentligen bara en utfyllnad...det kommer med andra ord bli en rysare, kommer jag få sambon att äta grösakerna!?!?

.....to be continued.....

men shit!

2009-10-09 @ 12:57:03
shit vad tiden går fort, jag har ju inte skrivit på typ 7 månader sen senast. och detta som skulle bli en meningsfull blogg hehe. men men som sagt alla är vi ju inte som alex schulman som har tid att sitta framför datorn hela dagarna när man har småbarn ;P.

det har ju som sagt hänt hur mycket som helst men jag har inte tid att uppdatera detta i skrivande stund. det jag kan säga är ju att leo har blivit STOR! snart 8 månader den lille! men det finns ju baksidor på att vara småbarnsförälder med, allt är INTE en dans på rosor. även om de flesta verkar tro att man bara lallar runt på stan och fikar. de två senaste nätterna har jag fått stå ut med tandgnäll! inte så roligt med tanke på att tandgnäll är det värsta gnäll som finns, det går inte att få tyst på! det är bara att härda ut, men baksidorna blir ju som sagt fler och fler när man inte får det välbehövliga sömn man behöver! exempelvis så bör man halucinera att det smyger runt folk på undervångingen, eller att någon står och knackar på dörren mitt i natta. det blir lite kusligt men det är ju som sagt bara fantasier på grund av mina sömnproblem :(.

over and out för den här gången, vem vet vi kanske inte ses/hörs föränn om 7 månader ;)

RSS 2.0